~~* TÅRTOR *~~
idag har vi kalas hela dagen...välkomna ni som har vägarna förbi.
När jag gör smörgåstårtor använder jag vanligt rostbröd som jag bygger ihop
i önskad storlek.
Gör alltid en med skaldjur å en utan.
Mammsen tål inte skaldjur så det får bli olika........å det tycker maken är bra för då blir det oftast över....hihihihi.
Legymsallad
Gurkmajonäs
Brukar göra 3 lager fyllning.tårtan blir hög å fin då.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Skagernröra
Äggröra
~~~~~~~~~~~~~~
~~* RICE CRISPIS TÅRTA *~~
4 äggvitor
2 ½ dl socker
4 droppar ättikssprit
3 dl rice crispies
Vispa vitor + lite av sockret + ättiksspriten.
Blanda i resten av sockret försiktigt och riset.
Bred ut på bakplåtspapper i långpanna och grädda ca 65 min i 125 grader.
SMET:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl vispgrädde
Sjudes i en panna tills det tjocknar. Tag bort från spisen och blanda i 125 g margarin + 2 msk vaniljsocker.
Låt kallna.
Lägg ihop.
1. Botten
2.Kräm
3. Botten
4 Grädde överst + ev chokladspån och frukt som garnering
Lycka till!
4 äggvitor
2 ½ dl socker
4 droppar ättikssprit
3 dl rice crispies
Vispa vitor + lite av sockret + ättiksspriten.
Blanda i resten av sockret försiktigt och riset.
Bred ut på bakplåtspapper i långpanna och grädda ca 65 min i 125 grader.
SMET:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl vispgrädde
Sjudes i en panna tills det tjocknar. Tag bort från spisen och blanda i 125 g margarin + 2 msk vaniljsocker.
Låt kallna.
Lägg ihop.
1. Botten
2.Kräm
3. Botten
4 Grädde överst + ev chokladspån och frukt som garnering
Lycka till!
Tack Carina för receptet............
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PUSS & KRAM
♥ ♥ ♥
------<---<<--@
Nilla
Åhhhhh....hjäääälp...så hungrig jag blev nu!!!
SvaraRaderaMåste du narras på detta vis?! Fy på dig!.....*fniss*
Ha det gottigt!!
PUSS & KRAM, Hungriga Ulrika
Mums va gott det ser ut, smakar säkert smaskens!!!
SvaraRaderaKRAM
Jisses vad mycket gott...jag DÖR...magen kurrar eftersom maken håller på att lägga sista handen på hembakta pizzor (de har tagit tiiid att göra), så det är nästan tortyr att se dina underbara bilder!
SvaraRaderaSluuuurp!
Jag skulle kunna kopiera Änglahemsulrikas kommentar rakt av - Det precis så jag tänkte skriva!
SvaraRaderaJag blir superhungrig! Bäst att gå och göra tacos nu....
Kramisar
Willewira
Sa du att det var öppet hus, för jag kommer direkt. Så mumsig och gott det ser ut. Jag gör oxå så med brödet i smörgåstortan. Skär bort kanterna bara. Dom brukar jag torka och göra skorpmjöl av. Ha en bra lördagskväll.
SvaraRaderaKram mamma C
Ja du ska då alltid fresta med det ena och det andra. Ser smaskens ut...längesen man åt smörgåstårta.
SvaraRaderaKul med recept. Har åxå ett recept på ricikrisptårta, vet ej om det är samma...den är smarrig i alla fall och hemskt söt.
Fortsatt trevlig helg
Åsa
Åhhhh, den där skaldjurstårtan vill jag ha. NU!
SvaraRaderaVilken tur mannen din har!! En garanterat lyckad fest med alla de där godsakerna!
oj vad sugen jag blev...
SvaraRaderakolla in hos mig vetja, tävling på gång här:
http://ladythirty.blogspot.com/2008/09/tvlingstajm.html
trevlig helg
Men gudars skymning vad gott det ser ut! Finns det något kvar? Jag kommer gärna och delar resterna !
SvaraRaderaKram stina
Det var väl tur(!) att jag inte hade vägarna förbi, för då hade jag glupat i mig allt av det där ;)
SvaraRaderaSer ju supersmarrigt ut!!
Ha en skön söndag!!
Kramar.
MUMS med tårta tycker jag och Bertil!
SvaraRaderaKRAM
Mmmmmm så gott det ser ut. Älskar smörgåstårta (utan skaldjur-allergisk jag oxå).
SvaraRaderaTårtan under är inte dum den heller. Har bakat en liknande innan. Mumsfilibabba.
Är det någon som fyller år kanske?
Vilket härlig och annorlunda lampbord du har hittat. Kan tänka mig att det blir snyggt med lite färg och en snygg skärm till.
Kram Mari i Marieholm
Men hjälp så gott med smörgåstårta, det äter jag alldeles för sällan kom jag på nu ;-)
SvaraRaderaTårtan går inte av för hackor den heller, det är min favorittårta sedan länge.
Ha det så GOTT!;-)
Kram Linda
Vilken fest ni har! Så mycket gott!
SvaraRaderaKramar!
Jättehärliga smörgåstårtor! Visst är det kul att göra, även om det tar sin lilla tid:-)
SvaraRaderaBrukar köra skagen och äggröra i tre lager i min skaldjurstårta och mimosasallad med rökt skinka, leverpastej och blåmögelostsmet i den köttiga, brukar bli poppis:-)
Ha en toppendag!
men hur gott såg inte det där ut då?
SvaraRaderaLÖVLI! :)
kramkram!