onsdag 16 februari 2011

~~* ADHD-HJÄRTA *~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Detta underbara smycke köpte jag åt min mamma & mig själv i julklapp.Det stöder barn /vuxna med ADHD....du hittar det här på ATTENTION

 ADHD-hjärtat  symboliserar det stora, öppna hjärta som personer med ADHD ofta har.

Hjärtat hänger på en läderrem och om man öppnar det finner man en silverfärgad kedjelänk och ytterligare tre symboler.
 En fyrklöver för lycka,
 en fågel för frihet
 och ett träd som symboliserar hela livet med ADHD. 
~~~~~~~~~~~~~~~
Min store pojk har haft diagnosen sen förskolan (8år).Så sorgligt men samtidigt befriande det var att vi fick diagnosen ADHD.Nu visste vi ju var problemet låg & att det inte var vi som INTE uppfostrat honom.Utan att det var ett funktionhinder som gjorde att han var/ är som han är.Inte mindre älskad för det!!!
Att leva med en ADHD människa kan vara mycke påfrestande om man inte försöker göra det bästa för honom/henne.Man måste hela tiden påminna, hjälpa honom att komma ihåg saker.det hjälper inte att man säger till han 1 gång utan man får hålla¨på hela tiden.se till att han får sin medecin varje dag på samma tid för att han ska fungera bäst.Sen har han ju givetvis sina dåliga dagar oxå, men då får han bara vara.Givetvis får han inte göra precis som man vill, men om man underlättar livet/vardagen för honom så går det hur bra som helst.När han är här hos oss så brukar jag väcka honom några timmar innan han ska upp för att ge han tabletten.Sen somnar han om & sen vaknar det en lugn & harmonisk kille.Så underbart.....

Samuel !!! Mamma älskar dej hur du än är ;)
finns här för dej always and forever oasett vad som hänt.
//Mamma

7 kommentarer:

 1. Åhhh söta Nilla va fint skrivet.. De är viktigt som du skriver att folk vet att de handlar inte om dålig uppfostran eller lathet.. Jag jobbar med många olika kombinationer och utv.störning.. Och min lilla Sara har ju lite problem som inte blivit klart då hennes pappa inte går med på utr. Han tycker att jag är en dålig mamma som vill hitta fel på henne när de inte är de de handlar om utan att få den hjälp och förståelse man behöver..
  Och hjärtat är ju jättefint..Fin gova..
  Gulliga du som ville sitta med vid min fina dukning hihhi... Synd att de är så långt mellan oss.. Men åker jag söderut så hör jag av mig :)
  Kraaaam kram

  SvaraRadera
 2. Såå otroligt bra skrivet !!! Min stora pojk har också diagnosen ADHD plus diabetes...
  Många gånger är det svårt att veta om det är diabetesen eller ADHDn som gör att hans humör är som det är...och när han blir uppstressad pga sin ADHD skjuter hans blodsocker i taket...
  Visst är det så att din Samuel spelar hockey ? Hur funkar det? Min kille spelar också och ibland är det kämpigt...

  Nu ska jag beställa ett hjärta !!

  Kram kram Titti

  SvaraRadera
 3. Meget smukt skrevet, af en dejlig mor der er så fuld af kærlighed.
  Kram fra
  Betina

  SvaraRadera
 4. Så bra uttryckt! Du beskriver situationen så fint och kärleksfullt. Jag möter dessa barn dagligen i skolan och många gånger blir de orättvist behandlade både av kompisar och vuxna. Vi behöver hjälpas åt alla vi som möter dem. jag hoppas ni har fått det stöd ni behöver.
  Kram
  Inga

  SvaraRadera
 5. åhh va fint SKRIVET. Länkar sidan vidare till en väninnan med tvillingar med ADHD . Tycker hon är värd ett sånt fint hjärta.
  Ni är fantastiska mammor som kämpar för era barn!!
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 6. Hej å vilket fint smycke.Ha det så bra kram Ulrika.

  SvaraRadera

Jag blir så glad om ni skriver en liten rad!
~~* ♥ ♥ ♥ *~~
Nilla