måndag 5 september 2011


~~* Att en kommentar.....*~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kan göra en så ledsen & förbannad!
Jag fick förra veckan en kommentar att jag skulle ge mig ut i arbetslivet istället för att sitta hemma.Det skulle vara roligare för mig att komma hem....!Kommentaren var anonym...vad annars!
Har tagit bort så det inte går att kommentera anonymt mer.
Vem har sagt att jag har tråkigt hemma?
INTE JAG iallafall.
Jag har valt att vara hemma med mina barn & i mitt 2 äktenskap.Jag trivs hemma, har aldrig klagat vad jag vet.Tro mig jag har arbetat..jag började som 14-åring att vara alltiallo på en restaurang i min hemby.Jag jobbade efter skolan,helger mm.Efter grundskolan började jag på trädgårdsgym i Dingle.Bodde där på veckorna för att sen åka hem på helgen för att arbeta.Efter det blev det floristutbildning i Stenungsund samtidigt som jag jobbade både
i restaurangen & i en handelsträdgård.Starx efter skolan öppnade jag & min mor blomsteraffär.Där jobbade vi dygnet runt.Om vi kunde sova ett par timmar så fick vi vara nöjda.Jag blev gravid med Alva & Samuel inte samtidigt :).Efter en tid började jag även jobba nätter på ett bageri, för att sen gå till blomsterbutiken för att hjälpa mamma.Barnen fick vara på dagis på dagarna när jag jobbade.Jag var typ aldrig hemma vilket ledde till skilsmässa.Under mitt "singelliv" jobbade jag på bageriet på nätterna & i en klädbutik på dagarna.....kan säga att jag längtade inte hem, jag längtade bort !! Bort till ett liv i lugn & ro & KÄRLEK !
Jag träffade Peter & det blev kärlek vid första ögonkastet...vi blev gravida & jag bestämde att inte upprepa historien.Jag njuter varenda sekund hemma.Lugn & ro...inget tjat om vem som ska hämta & lämna,egentid mm mm....Vi lever på en lön & det har vi oxå valt själva.Vi lever inget lyxliv men vi  saknar heller inget.Vi handlar allt som går på secondhand.Gör det mesta själva i hemmet.Vi har med oss barnen överallt.Går det inte att ha med dom så är vi hemma allihop.VI TRIVS IHOP ! Så låt oss leva så...Jag avundas inte dom som måste jobba båda två för att få det till att gå ihop.Dock låter jag alla få leva som dom vill & kan....det är upp till alla...
Så låt oss få leva som vi vill !
Så får ni leva som ni vill !Lite skyltar jag gjort nu i sommar, blommorna har vissnat ;)

Kram Nilla

17 kommentarer:

 1. Hej!
  A men guuuuuuuuuuuuud vad trött jag blir på en del människor, vilken urbota dum och himla onödig kommentar!!!!!!!!!!!!!!!!
  Anonymt också till råga på allt!!! Fegis till den som skrivit det!!!!!!!!!
  Man gör sina egna val i livet och du verkar nöjd med ditt liv!
  Kramar i massor!!!
  Anna

  SvaraRadera
 2. Goaste Nillan!

  Du gör helt rätt!!! Man ska följa sitt eget tycke, vad som känns rätt för en själv.
  Sen kommer det alltid finnas de som måste tycka och tänka och komma med åsikter om andra. Tror att det bottnar i en osäkerhet och brist på att själv våga ta de steg man skulle vilja ta.

  Fortsätt som ni gör, så länge som ni vill och gör det helhjärtat. Då mår man bra!

  Dessutom är all den tid man investerar i sina barn värt guld - de kommer bära med sig minnen, känslor och lärdomar i hela sina liv. Sådant som alltför många barn tyvärr aldrig får uppleva pga av frånvarande föräldrar.

  Med det säger jag inte att arbetande föräldrar (är numera själv en sådan då barnen blivit större) är sämre, men de som tror arbetet är viktigare än barnen de biter sig själva i baken.

  Låt denna dumma kommentar rinna av dig och lev ditt liv fullt ut som du vill ha det!

  Stor kram och många heja-rop!!!
  Willewira

  SvaraRadera
 3. Hej,,men varför skall folk lägga sig i sånt dom inte har med att göra..Ren avundsjuka...Så skönt att kunna ha det valet som du har,,önskar att alla kunde få välja..Jag önskar ibland att jag fick vara hemmafru,,så skönt..Nej va du hemma med gott samvete och njut av din dag...Borsta av dig dumma människor...Kramar i massor

  SvaraRadera
 4. Tycker att du verkar ha ett underbart liv. Den anonyme var säkert bara avis.

  SvaraRadera
 5. Det anonyma livet på internet... *suck* Bara en massa fega människor som inte vågor stå för det som säger för att dom vet att det bara är skit...
  Tycker du gör rätt som lever det liv som passar dig/din familj. Det låter som en dröm att kunna spendera så mycket tid med sin familj utan att något blir allt för lidande.
  Jag hoppas att ditt liv fortsätter i det spår du vill och hur du väljer att leva!

  SvaraRadera
 6. När folk får vara anonyma kan de helt plötsligt skriva och säga sånt de aldrig skulle stå för annars.
  Bli upprörd, men låt det sedan bara passera, för vem mår sämst egentligen, den som trivs med sitt liv eller den som sitter sur bakom en skärm o knappar iväg hatiska meddelanden?

  Kram

  SvaraRadera
 7. Du virkar förresten supersöta godisar <3

  SvaraRadera
 8. VARFÖR kommentera alls om man är så jävla feg att göra det anonymt??? JAG vet hur det känns vännen men skit i det. Någon avundsjuk jäkel som ser hur bra ni har det ♥ Fortsätt att vara som du alltid varit och ge inte efter för såna här jävla fega människor. BLIR SÅ ARG på dina vägnar så ARRRAAGHHH. Stor kram på dig bästaste PENNY KRAM

  SvaraRadera
 9. Stå på dig! Klart att du ska leva ditt liv som du vill, ingen annan ska bestämma det åt dig. (den anonyma är säkert avis på dig)
  Jag tycker att du verkar leva ett gott liv med din "gubbe" o dina/era barn.
  Gillar dina fina saker o ting som du gör.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Var stolt Pernilla, bär huvudet högt för du har världens bästa och finaste jobb.
  Kram Nettan

  SvaraRadera
 11. Hmmm finns människor som är AVIS på det du har. Läser din blogg ganska ofta och är imponerad av allt du gör och all din kreativitet, och att du verkligen tar hand om barn och hem....å gubben så klart. Kram Carina

  SvaraRadera
 12. Du är ju för i allsin dar ett föredömme, fler borde välja att stanna hemma med sina barn. Det är så otroligt mycket värt för barnen att växa upp i en trygg miljö med mamma/pappa hemma.
  Sen vet jag att alla inte kan göra det pga ekonomin, men klaga INTE på dem som väljer att stanna hemma.
  StyrkeKRAM
  Susanne

  SvaraRadera
 13. Jag har läst din blogg i stort sett sen du startade... och ibland pratar jag om dig och säger att jag skulle vilja ha det som du! Det är väl helt fantastiskt om man kan följa sitt hjärta och leva som man önskar. Varför måste man alltid göra som alla andra... bara för att man "ska"?! Och tänk vad underbart för barnen, vilken trygghet för dem att veta att ni alltid finns där! Och era utflykter som ni gör verkar så mysiga. Tror verkligen att det var någon avundsjuk människa som skrev kommentaren, eller en person som tycker att alla måste leva efter en viss mall.

  Nej fortsätt som ni gör och låt det bara rinna av dig!

  Kram Alexandra

  SvaraRadera
 14. Trångsynta människor gör mig trött!

  Man ska inte inbilla sig att det är en 100-procentig bild av en persons liv som kommer fram i en blogg. Det finns så mycket mer som inte ryms, och att skaffa sig en uppfattning om hur folk ska leva sitt liv utifrån vad som skrivs i en blogg känns ganska trångsynt.

  Kom förresten att tänka på: noisettetopping, pommes med räksallad, nybakta frallor, hejdlöst många skratt - sånt har du delat med dig av i några av dina jobb. :) (Och så en och annan rolig biltur förstås!)

  Du är precis där du ska vara i livet. Inte sant?

  puss
  /J

  SvaraRadera
 15. Hej Vännen, elaka kommentarer har jag också fått och jag VET hur ledsen man blir:(:(
  Förstår mig inte på dessa människor, jag kallar det AVUNDSJUKA! Ta inte åt dig lev ditt liv precis som du vill,,,,,,,ÄLSKAR just dessa människor som vågar det. Fortsätt att vara du Nilla<3
  Stor KRAM Sari

  SvaraRadera
 16. Kan man leva sitt liv som man vill så ska man UTAN UNDANTAG göra det. Fortsätt med det du gör, kära syster,för det gör dig hel och ger oss som läser din blogg energi och glädje. De måndagsexemplar till människor som inte kan existera utan att göra andra illa kan vi bara tycka synd om. Förstår inte att man ens kommer på ideen att skicka elaka kommentarer, det är ju bara att trycka sig vidare på nätet om man blir irriterad på nåt.
  Stor kram till dig Annika

  SvaraRadera
 17. Tusen kramar till dig!
  Jag var också hemma med våra barn i många år och det är värt ALLT(förhoppningsvis även vissa människors trista kommentarer...) Nu är våra barn stora (13 resp 15 år) och jag arbetar utanför hemmet, även om det bara är deltid... Även det har många människor svårt för... Men stå på dig! //KRAM Ninna

  SvaraRadera

Jag blir så glad om ni skriver en liten rad!
~~* ♥ ♥ ♥ *~~
Nilla